Words of today

"Vi har gått i skolan i typ en månad och är redan helt slut..!"
- Viktor Adolfsson
(Alla sitter utslitna i klassrummet, trötta och besvärade över våra uppgifter i skolan.. Då vi plötsligt inser att det bara gått en månad.)

♦♣♥

"Vissa dagar kommer det kännas som om du inte har några vänner. Kom då ihåg detta;
Någon där ute bryr sig om dig, och kommer alltid, alltid att göra det."
- Okänd

Goodnight darlings

Mysigt med filt och värmetofflor !
Går nu och lägger mig, jobbig dag imorgon ..
Goodnight darlings .


Words of today

"Tova ska du med på Gahafesten?"
- Nic(k)las Eliasson
(Konversation på msn, själva frågan var egentligen om jag skulle med på Hagafesten, men han lyckades med ett skitsnyggt stavfel istället.)

I'll make you come alive

HERREGUD SÄGER JAG BARA. Dessa bussar..!

I
morse när jag ÄN EN GÅNG satt bredvid samma gubbe på bussen så fick jag väldigt, väldigt ont i ryggen. Inte nog med det så var det pratkvarnar runt mig, överallt. Jag som bara ville ta det lugnt och lyssna på musik.. Hursomhelst när jag väl kommer fram i Borlänge och ser den där förbannade HOPEN med folk som ska med buss 602 och 603. Lika mycket folk som vanligt, alldeles för många som åker.
När jag kliver av så lyckas Nic(k)las möta mig, då han precis också klivit av sin buss. 602:an står och väntar och folket bara PRESSAR in sig i bussen, jagar efter en sittplats. Jag och Nic(k)las bestämmer oss för att vänta till 603:an kommer, med tanke på att så många tröck in sig i 602:an så borde det ju bli lite mer plats på 603:an .. Men där hade vi fel, åh så fel! Kön in till bussen blev ju bara större och större (inte mindre som den ska bli när folk går in på bussen?), plötsligt påstår ungen (Nic(k)las) att det tar stopp, att bussen blir full. NÄHÄDU! Vi ska på, bestämmer vi. När vi väl kommer in i bussen så hamnar jag i en väldigt, väldigt bakåtböjd position, då en snubbe med EXTREMT STOR ryggsäck stod framför mig. Kunde han inte tagit av sig sin ryggsäck och ställt den eranför fötterna, som jag gör med min jättehandväska? Nej nej, här ska vi ta plats. Ja, jag stod där och böjde ryggen (aj!) och så skulle det självklart på några till. Trångt som bara den blir det, och snubben framför mig hade ingen vidare balans och vinglade in i mig hela tiden. Och som alla vet är jag varken stor, lång, stark eller särskilt balanserad!! Han var stor, lång, jag, liten och kort = INGEN BRA KOMBINATION!
Vi åkte vidare och i god tro tänkte jag att vi skulle komma fram snabbt eftersom med såhär mycket folk på bussen så kan ju knappast chauffören vara så dum att han stannar och släpper på fler.
(JAG VET, att chaufförerna måste stanna och släppa på folk, men när det är så fullt att det är folk tryckta mot dörren så får man inte släppa på fler, vilka tider och hur viktiga de än är, så får de inte! Med tanke på att är det så många på bussen har man för många ståendes vilket bryter mot Svensk lag!)
Men jovisst, chauffören släpper på människa, efter människa. Först en kvinna med stor ryggsäck som tränger sig på. Nic(k)las börjar superfnissa och jag börjar garva med mitt magstöds-skratt. BAH! Chauffören kör över farthinder, alla guppar och gungar och jag blir mos och Nic(k)las bara fnissar, skrattar och fnissar. Jag står ostadig som en nybörjare på surfingbräda. (Inte så bra alltså.)

Chauffören bör ju köra sakta med så mycket folk på bussen, MEN ICKE! Inte för att han kör på lika fort som vanligt men nu, nu var det inte försiktigt överhuvudtaget alltså. Tänkte han ens på att vi stod där och höll på att dö i skratt, besväran och trängsel? Ja, kanske. Men ärligt talat så undrar jag om han verkligen brydde sig. DON'T THINK SO!

När vi kom förbi Soltorg och alla smartasses skulle av så blev det ju SUPERKAOS! "MEN GÅ UT DÄR FRAM!"
"NEJ, GÅ UT HÄR!" "Ursäkta, oj, förlåt, oj, oj, ojsan, oj, haha, oj, hej, jag ska av här ja, oj, ojoj"
Ja, jag säger då det, OJ OJ in my ass.

Slutligen kom vi fram till Maserhallen där vi skulle av, där slängde vi oss av och fick luft.

Sen när vi skulle över vägen så blev vi nästan överkörda av en kvinna i en silvrig bil som hade lite bråttom.

Bussar alltså.. ...

Bussar, alltså. ..

Herregud. Jag säger då det, kontrollfreak som jag är.

Jag blir alltid nervös inför större resor när jag, ensam, ska åka någonstans dit jag inte åkt förut, för jag vet ju inte precis allt om vilka vägar man åker så man vet säkert att man åker rätt och sitter på rätt buss/tåg.
Men idag var det ingen större resa det handlade om, utan det var bara hem från Borlänge. Hem hit till Säter. Jag mådde (mår fortfarande) väldigt dåligt och hade haft en förjävla besvärlig morgon så jag tog ledigt från skolan efter andra lektionen och skulle ta 09:50 bussen hem, (tänkte jag). När klockan var 09:26 var jag en bit ifrån skolan och skulle kolla i busstabellen om 09:50 bussen fortfarande fanns kvar, eftersom de har ändrat väldigt mycket i tiderna den här säsongen. Jag hade gått väldigt sakta och koncentrerat eftersom det var väldigt ljust ute och stark sol så jag ville inte gå fort och bli varm och ljuset var inte så behagligt för mina ögon och huvudvärken.. När jag väl ser i tabellen att det inte går någon 205:a hem, så bläddrar jag till buss 5. 09:40 SÄTER
VADÅ 09:40 !?!?? Herregud, och jag som hade gått så sakta, och absolut inte ville gå fort och hetsa bort till resecentrum. Bah. Även då jag verkligen hade tid att gå dit om jag gick i normal/rask takt, så blir jag väldigt stressad av såntdär. Hatar att sitta på resecentrum och vänta, men kommer väldigt, väldigt gärna dit i god tid. Ganska dålig kombination, men whatever.

Jag kom fram 09:32 och satte mig på en av bänkarna. Det var inte så många där, jag, några tjejer och en lite småsur pappa med en väldigt söt, liten tjej på kanske fem år. Hon hade varit besvärlig så när de väl kom in i busshallen så gick deras buss. Pappan utbrister: "NU SER DU, TITTA! NU ÅKER JU BUSSEN, NU MISSAR VI DEN!"
Han hade en ljus, väldigt feminin (SKITJOBBIG) röst. Iallafall, jag och en tjej till kliver på, i stan kliver ytterligare fyra stycken på. Jag kurar ihop mig på sätet och lägger mig mot rutan och vilar lugnt. Musiken strömmar in i mina öron och lilla jag mådde inte ett dugg bra, inte alls.
Vi åker in i Säter och eftersom det är en femma så ska bussen svänga in från riksvägen vid statoil och stanna utanför Willys, och sen köra ner till stan. Någon annan i bussen hade plingat, och tänkte att hon skulle av vid Willys. Men den här svischade förbi i all fart vidare ut på riksvägen. 'Stackars tjej, men ingen fara.' tänkte jag, vissa chaufförer väljer att köra förbi den busshållsplatsen ibland, även om det är en femma. Men plötsligt så står det "Verkstadsvägen" på skylten och den andra skylten "Stannar" lyser. Jag hade väl ingen jävla aning om vart Verkstadsvägen låg? Jag tänkte att vi nog åkte till hedemora, eller skulle stanna där ute vid .. ja långt bort. Så jag blev pigg som en jag-vet-inte-vad, huvudvärken dunkade ännu mer och jag började söka lösningar i huvudet för att komma hem från hedemora. Kolla bussar, och smsa pappa (eftersom mina pengar är slut) eller vänta ..

I rondellen så svänger vi (SOM TUR VAR) in vid Wester och bussen stannar där. Tsss, Verkstadsvägen my ass. .
Men det här var utanför Westers, inte fan ville jag väl gå av där? Då blir det ju långt att gå och jag kände inte, inte alls (!) för att gå hela den vägen. Så jag tänkte det att bussen måste ändå köra genom stan så då kan jag be henne stanna bussen där. Skylten visar plöstligt "Säter Torget", HAHA! Vad glad jag blev. Bussen var en såndär bytesbuss, att den åker runt och in i Säter så den hamnar i riktning mot Borlänge, och blir sedan 5 Borlänge, i stället för 5 Säter. Lurigt, tyckte jag. Med ett leende klev jag av bussen som stannade utanför Milano och började släpa mig hem. Bussar, alltså.. Haha.

Dramaqueen, typ.
inte okej !

Skolan.

Sitter i skolan och surar, har haft en väldigt besvärlig morgon och nu sitter jag här och kämpar med att skriva om Madagaskar. Lätt, kanske ni tycker. Men nackdelen är att jag skriver det på franska.
MINDRE LÄTT.

Bah. Har hemstudier i engelskan idag iallafall, så jag får sluta tre och slipper därför sitta här och uggla till klockan fyra. Skönt. Ont i huvudet har jag också. HÄRLIG MÅNDAG det här. Haha, not.

Det här är inte okej.

It's smokin' hot !

LOVE, LOVE, LOVE



http://www.have2have.se/

Fika time!

Fika !
Kaffe och Ballerinakakor. Yumyum..
Perfekt paus i eftermiddagen !

Words of today

"Hade jag haft pengar så hade jag kunnat bjuda ut dig på restaurang.." smsade jag till Felicia.
"Jag har pengar, massor. Så egentligen skulle jag kunna bjuda ut dig.. Men nu ska jag vara snål_kärring_1930 ett tag nu, försöka spara lite... x)" svarar hon.
"Men, ja precis, du måste spara så då kan jag bjuda ut dig!"
"Men du kanske också skulle spara lite!"
"Jag har inga pengar att spara.."
"Ajdå.. Kan spara och skicka till dig!" säger hon som har egen lägenhet som behöver betalas.
"NEJ! Jag spar och skickar till dig!" svarar jag envist.
"Toveh.. Jag får 7000 i månaden..."
"Aha."

- Tovelinn Eriksson & Felicia Dybeck
(Klockren ekonomidiskussion)

Konfirmationsarbete i Säter

Idag var det konfirmationsmöte. . Det gick bra och vi ledare fick veta hemligheten som kyrkan planerat åt oss ! GOSH! Vilken lycka. Hoppas, hoppas, hoppas!

I Säter
har vi väldigt, väldigt få konfirmander, vilket är synd. Ungdomarna idag väljer ju oftast konfirmandgrupp efter sina kompisar, och det är ju självklart, jag menar, det behövs knappt diskuteras. Jag har tänkt på att Säters konfirmationsarbete inte märks så mycket! Idag berättade ledarna att de haft en stor och dyr annons i Säterbladet.. Och ärligt talat, jag har inte ens märkt den. Lite pinsamt kanske. Men vi syns aldrig i tidningarna, det står aldrig om vårat arbete, vi blir aldrig uppmärksammande heller. MEN, jag klagar inte heller, det beror troligen och mest på oss som jobbar med det, vi gör inte så mycket för publicitet. Ledarna undrade om vi ungdomar och konfirmanderna hade någon aning om vad vi kan göra för att locka fler konfirmander till vårat arbete?
SNÄLLA NÅGON GE MIG TIPS!

Vi pluggar inte, vi läser inte Bibeln särskilt ofta. Vi diskuterar livet, olika stadier i livet, händelser och sådana tankar mer än vad vi diskuterar Gud. Konfirmationen var något HELT annat än vad jag hade tänkt mig! Lägren vi varit på har ju varit underbara, jag har träffat SÅ många människor, och jag menar... Allt, allt kan hända på konfirmationsläger. Hur många gånger folk än pratar om hur annorlunda konfirmationen var så verkar inte de som har åldern inne för konfirmation FATTA ALLS! Nu låter det så förbannat klyschigt och säga att konfirmationen inte var som man tänkt sig och det är inte så mycket Gud och bla bla bla, det verkar ju inte påverka någon. Man måste prova för att vara där. Dessutom, om man är lite nyfiken på vad vi gör, var inte blyg ! Gå på en träff med någon kompis som konfirmerar sig eller fråga kompisarna om hur det är, men passa på att göra det i början så att ni hinner prova på och kan anmäla er ifall ni skulle vilja börja.
När jag konfirmerade mig så kan jag ju säga att jag hade riktigt.. riktigt annorlunda ledare. Jag kände att, eftersom jag inte riktigt var som dem, så skulle jag kunna bli en bra ledare för konfirmationsgrupper i framtiden, så de skulle slippa dessa. Jag säger inte att de var dåliga ledare, inte alls, de var riktigt duktiga och trevliga, men jag tror inte att så många konfirmander kunde känna igen sig i dem.. Inte alls lika stil och sätt att vara, jag menar; Dagens ungdomar är dagens ungdomar. Vi är som vi är och .. ja jag vet inte hur jag ska utveckla det här. Men det behövdes lite "uppdatering" i ledarskapet i konfirmandarbetet, om man säger så.

OBS: I och med denna text menar jag INGET illa och vill inte på något som helst sätt vara elak mot ledarna om de skulle läsa detta. Ni var skitbra och duktiga och jag lärde mig mycket av er, men som konfirmander kände vi oss inte som att vi var en av er.

S
äter må vara litet, men vi har många, många, många ungdomar. Kommunen måste göra något för oss, och vi något för dem.

Words of today

"...för då har man råd med det. MITT ARSEL att man har!"
- Felicia Dybeck
(I engelskan säger man ju ofta 'In my ass' i en del sammanhang. Felicia kör på ren, fet svenska.)

Jävla krångel

Här går man runt och försöker bli någon
Någon som andra kommer komma ihåg
Minnas med glädje och ha respekt för
Men i den här farten
Så kommer jag ärligt talat ingenstans.

Vad gjorde alla superkända människor hela dagarna
Innan de blev någon?


Jävla krångel.

Words of today

"Ser du ficklampan ovanför Maddes huvud nu?"
- Niclas Eliasson
(Efter att Madde glatt berättat att hon löst ett svårt tal i matteboken. Niclas syftade troligen på en glödlampa..)

Torsdag - lång skoldag.

Skola igen. Denna gång utan lera på kläderna dock, - haha.

Bussen rullade sakta framåt, fylld med massa trötta elever, sömniga gubbar och pratglada damer. Vissa elever verkade rejält trötta, andra inte. De prata på högt, tydiligt och mycket ljudligt om hur bra det gick på WoW igår och om någon ny patch.. Och huruvida det ena stämde och det andra inte. En del pratade på som om de varit instängda på sitt rum i flera dagar, alltså väldigt, väldigt mycket. Mer än hur jag brukar prata när jag är exalterad, nervös eller nära ett nervsammanbrott. Förskräckligt. Men trevligt dock att någon hade en trevlig bussresa. . Själv ville jag bara kliva av. Bah.

Jag fick plötsligt för mig att snart, snart är vi framme vid Borlänge. Snart åker vi förbi Coop Forum.. Tills min musik avbröts av den monotona rösten från bussens högtalare; "Nästa; Solvarbo"
Vad i helvete. Eftersom jag inte såg ut så bra så hade jag inte sett hur vi åkte och vi hade alltså inte ens passerat SOLVARBO! Första anhalten för mig när vi åkt ut ur Säter, så jävla typiskt. I vanliga fall brukar jag gilla bussresorna. Ibland längtar jag efter dem. Men idag var nog inte riktigt min dag bara.
Ännu (inte så särskilt mycket) bättre var att en lite obehaglig människa som var ståendes i gången lutade sin STJÄRT mot min axel.

inte okej !

Texting today

"När telefonen skriver färdigt påbörjade ord i dina sms så kallas det 'SMART', men när vanliga människor gör det kallar jag det störande..
Jag vet knappt vad för sorts sms jag får nu för tiden, det mesta är bara tecken, förkortningar och symboler. Jag vet liksom inte om de skrivier sex-sms, kod-sms eller om de sitter på sin telefon..."

- Ellen DeGeneres

Skvaller, skvaller, skvaller !

Kvinnan väljer att vara perfekt på låtsas och misslyckas med sin redigering. STÖRD JAG BLIR!
Däremot tänker jag inte göra reklam och länka hennes blogg på något som helst vis..
Utan jag gör reklam för rosagossip.blogg.se ! För er som gillar lite fläskigt skvaller. ;)


http://rosagossip.blogg.se/2009/august/mytoman-som-alskar-photoshop.html?_tmp=7a9f89acb3b55826916613aa4c0351ec94aadb9c

EFTERLYST 21:00

SE DEN FULLSTÄNDIGA INTERVJUN MED LINDA CHEN'S FÄSTMAN IKVÄLL KLOCKAN 21:00 I EFTERLYST PÅ TV3 !

Är det han? Tror du på hans berättelse om att han vaknade upp bredvid sin fästmös döda kropp?

Hanteringen av odöda - Inte färdigläst



Hanteringen av odöda (2006) - John Ajvide Lindqvist

Bryta om - 5 av 5!



Bryta om (2008) - Åsa Anderberg Strollo

Det fattas en tärning - 5 av 5 !

 



Det fattas en tärning (2006) - Johanna Tydell

 

SÅ inte okej !

Orientering, vilket jävla skämt !

"Jag har nog aldrig sett någon som är så klumpig i skogen som du!" - Niclas
Skogen och jag är garanterat lika dålig blandning som T-röd och sockerdricka. Alltså - Helt jävla värdelöst och sämsta kombinationen EVER! Ljusa byxor hade jag, och det bara skvätte lera över hela mig, lera, lera lera.

Det hela började ju jättebra med att jag, Niclas och Josefine stapplade (verkligen, stapplade) oss upp för sidan av Plättbacken (FULASTE NAMNET EVER!) . Vi gick lite fel på en gång, vi skulle till kontroll 22 men hamnade på 34 (eller något sånt). När vi sedan mötte MVG-elever från Soltorg så fick vi förklaringen att vi var helt fel ute, kontroll 22 var på andra sidan backen, och vi var långt i in i skogen på höger sida. 22 var på vänster sida. Så jävla hopplöst. Men men, sen började det. Visst var det bra gjort av oss att ta hjälp av MVG-eleverna, men jag menar. Niclas och Josefine hade TYGSKOR, och Niclas som trippade runt i vita.. De var inte vackra efteråt kan jag säga! (De var inte särskilt torra heller, minst sagt).. Men iallafall, vi fick hjälp av de från Soltorg och vi gick de mest förjävliga jävla skogsvägsjävlar jag någonsin gått på. UPPFÖRSBACKE hela tiden, och lera var det överallt, det rann vatten här och var, man fick hoppa, trippa, om inte annat slänga sig över bäckarna och de små vattenkanalerna. Nog för att jag visste att skog och jag inte hör ihop, men att det var såhär illa hade jag ingen aning om! Om vi ska sammanfatta det Niclas sa så "huppade och skuttade" jag hela tiden, slängde med jackan och tappade karta och kompass hela tiden. Såå hopplös. Pinsamt hopplös. Vi tittade på kartan i början, men eftersom vi gick fel även där så var det ju ingen idé att kolla alls sen.
Det gick ju bra i Onsdags när jag övade på kartan? Gick ju bättre än förväntat, superbra! Men det är som det är, ibland går det, ibland är det bara inte rätt dag för rätt sak.

Under tidens gång så mötte vi, eller, blev omsprungna av hurtiga idrottare. Duktiga elever som sprang, JAG FATTAR INTE hur de orkar? Jag som var så nöjd med min kondition som förbättrats så mycket efter att jag börjat sprungit och tränar mer på dansen, men nu.. Herregud, det är något med skogar som verkligen suger musten ur mig! Kanske är det mossan? Ha, ha. Bah.

Nåja, till resultatet: 33 poäng, 9 (eller?) kontroller och leriga kläder och inget ombyte. Jag var blöt, lerig och kall, och hade lyckats missa ombyte, så det blev att åka hem för mig. Sitta i stan i en timme och vänta på den där bussen! Tappade nästan känseln i fingrarna och mobilen reagerade inte på touchen eftersom mina fingrar var för kalla för telefonens touchscreen.  VILKEN DAG.


Orientering och Tovelinn Eriksson - SÅ inte okej !

Words of today

"Det är blott din motsats som kan göra dig hel"

- Okänd

Toveh and the little red one

Vi skulle vara ett riktigt, riktigt fint par, Blackberryn och jag. <3

TDL Coffee corner

Kaffekedjor och nysatsning på ungdomar!

ÅH jag är så sjukt inne på att starta en egen liten kaffekedja.. Okej, kaffekedja kanske var att ta i, men ett café. TDL coffée corner, till exempel. Tänk vad kitschigt! OH YES DARLING! Nejmen tänk egentligen, caféerna i Säter. AMAGAAAAD vilka skämt ! Eller, alltså. Nej. Förlåt. MA:s är ett jättevackert och prisbelönat café, men inte precis populärt bland ungdomarna. Många känner inte ens till det caféet. Annas hembageri, supergott, superdyrt, och inte så mysigt. Inte heller populärt att fika på. Kaffe har dem. VAR NÅGONSTANS I SÄTER KAN MAN KÖPA EN CAFFE' LATTE ATT TA MED?! Va? VART?! - Just det. Ingenstans.
Mja, visst finns det dessa fejkisar i plastburkarna för 16 spänn styck på ica.. Men de är inte ens värda att vara kallade Café au lait to go, som de heter. Usch, nej.
Jag menar, Säter må vara litet, men det finns ingen som har rätt att klaga på att ungdomarna beter sig och är som de är när vi har det som vi har det, här i Säter. Inget inneställe,... Ungarna hänger på Milano, pizzatime every day! Tjockisar kommer de bli, allihopa ! De vuxna hänger på Dalarasten när mörkret faller på, super sig SKITFULLA och gör bort sig, ordentligt. Lunch äts även där, på Sätergrillen och Restaurang Athéna. En fräsch, GOD sallad och en cappucino eller en Chokladmuffins och en caffé latte till fika, skulle inte det vara UNDERBART?
På morgonen skulle man kunna kila in där, köpa sig en kaffe och ta med på bussen sen. Sen kan Säters ungdomar som studerar i Säter lunchfika där, och arbetarna kan ta en lite mysigare lunch i stället för det gamla vanliga "proppa-i-sig-mat" sättet... Nej jag känner bara, SATSA PÅ ETT CAFÈ TILL UNGDOMARNA ! Vi har två, snart tre lediga lokaler att välja mellan.

Gamla postenlokalen - (Delas med if-kontoret i hallen)
Lai lai take away house - De lyckades inget vidare. Snart stänger de igen. (Beläget vid Annas hembageri dock.)
Johnssons herr - Klädaffären stänger igen ! Kanske blir även den lokalen tom, hur perfekt är inte den?

Nå, vad tycker ni? Kanske inte TDL Coffee Corner, men något åt det hållet. Jag har inte råd att starta eget.

Trebles trebles

Idag har jag varit så fantastiskt duktig. När jag skyndade hem från skolan så pluggade jag färdigt samhällskunskapen, tog hand om naturkunskapspappret och pluggade lite rättskunskap. Underbart ! Sen bytte jag om inför träningen, JOGGADE upp till träningen, och väl där så tog jag i som bara f*n! Det är någon knäpp jag har fått på senaste, måste dansa hela tiden, hela hela tiden. Jag hoppar svanhopp genom korridoren här hemma, flyger ner för trappen när jag är påväg till bussen.. Åh, jag är ju helt knäpp. Träna, träna, träna! Jag tar i, hjälper de mindre och dansar på som fan, aldrig blivit såhär svettig på en träning som jag blev idag.. Och vilket flås sen!

  Träningen tog slut och jag klädde på mig, sa hejdå.. Och faktiskt, faktiskt, jag SPRANG hem! Nu är jag stolt över mig själv och ska nu nöjt skriva ut min analys, sen luta mig tillbaka i soffan.. Och vänta tills pappa kommer hem.

Tack för idag ! <3

Never say never

"Hon har ont i kroppen
Trött efter slit
fysiskt som psykiskt
Hon söker tröst mot smärtan
Men ingen där finns
Trött som hon är
Somnar hon snart ensam
Ensam, i sin säng."

Okänd

AN ERROR OCCURED

NYÖPPNING TOVEHTYCKEROM.BLOGG.SE !

MÄN OCH KVINNOR SOM ÖVERSKRIDER ÅLDERN 30 - NI KAN GENAST VÄNLIGEN KRYSSA NER DENNA BLOGG
DEN ÄR INGENTING FÖR ER
OCH NI HAR INGENTING MED DEN ATT GÖRA.

Ha en fortsatt trevlig dag !