TDL Coffee corner

Kaffekedjor och nysatsning på ungdomar!

ÅH jag är så sjukt inne på att starta en egen liten kaffekedja.. Okej, kaffekedja kanske var att ta i, men ett café. TDL coffée corner, till exempel. Tänk vad kitschigt! OH YES DARLING! Nejmen tänk egentligen, caféerna i Säter. AMAGAAAAD vilka skämt ! Eller, alltså. Nej. Förlåt. MA:s är ett jättevackert och prisbelönat café, men inte precis populärt bland ungdomarna. Många känner inte ens till det caféet. Annas hembageri, supergott, superdyrt, och inte så mysigt. Inte heller populärt att fika på. Kaffe har dem. VAR NÅGONSTANS I SÄTER KAN MAN KÖPA EN CAFFE' LATTE ATT TA MED?! Va? VART?! - Just det. Ingenstans.
Mja, visst finns det dessa fejkisar i plastburkarna för 16 spänn styck på ica.. Men de är inte ens värda att vara kallade Café au lait to go, som de heter. Usch, nej.
Jag menar, Säter må vara litet, men det finns ingen som har rätt att klaga på att ungdomarna beter sig och är som de är när vi har det som vi har det, här i Säter. Inget inneställe,... Ungarna hänger på Milano, pizzatime every day! Tjockisar kommer de bli, allihopa ! De vuxna hänger på Dalarasten när mörkret faller på, super sig SKITFULLA och gör bort sig, ordentligt. Lunch äts även där, på Sätergrillen och Restaurang Athéna. En fräsch, GOD sallad och en cappucino eller en Chokladmuffins och en caffé latte till fika, skulle inte det vara UNDERBART?
På morgonen skulle man kunna kila in där, köpa sig en kaffe och ta med på bussen sen. Sen kan Säters ungdomar som studerar i Säter lunchfika där, och arbetarna kan ta en lite mysigare lunch i stället för det gamla vanliga "proppa-i-sig-mat" sättet... Nej jag känner bara, SATSA PÅ ETT CAFÈ TILL UNGDOMARNA ! Vi har två, snart tre lediga lokaler att välja mellan.

Gamla postenlokalen - (Delas med if-kontoret i hallen)
Lai lai take away house - De lyckades inget vidare. Snart stänger de igen. (Beläget vid Annas hembageri dock.)
Johnssons herr - Klädaffären stänger igen ! Kanske blir även den lokalen tom, hur perfekt är inte den?

Nå, vad tycker ni? Kanske inte TDL Coffee Corner, men något åt det hållet. Jag har inte råd att starta eget.

Postat av: isabelle nygren den 2009-09-23 @ 15:32:19

tänk att de finns flera än jag som vill starta cafe i säter! de ha vart min dröm i flera år. Kanske vi skulle slå våra smarta hjärnor ihop :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback