Äntligen kryssning!

Imorgon Måndag åker jag till Stockholm för att kliva på Viking Line - Gabriella och sätta kust mot Helsingfors! Två nätter blir det, supernice.

L
ove, min kära bror, vägrade att åka med när vi berättade att vi skulle åka till Finland. Vi sa att vi skulle åka båt, och sova på båten. Varför? Han trodde att vi skulle puttra över med våran eka, tvärs över havet till Finland.
"DET KOMMER JU BLI JÄTTEKALLT! JAG TÄNKER INTE FÖLJA MED!"
Han har inte åkt på kryssning förut så han vet ingenting om såntdär. Nioåringars oerfarenhet alltså, haha!
Sen när jag visade ett foto på båten så blev han först helt ställd, sen vägrade han åka igen, för han är säker på att vi kommer sjunka. Alltså. Dessa barn!

Jag har fått något som liknar en förkylning. Fast jag är bara sjuk till och från, inte hela tiden, hur är det möjligt? Jag kan vakna pigg på morgonen, bli jättesjuk under förmiddagen och inte orka någonting, bli pigg och glad under lunch och sedan bli sådär sjuk igen, och på kvällen blir det alltid värst, men så är det väl med de flesta förkylningssjukdomar, iallafall för mig. Mornar och kvällar är alltid värst för mig, så sjukanmäler man sig från skolan på morgonen så får jag jättemycket ångest på förmiddagen när jag blir bättre... Inte okej.

Men nu ska jag packa vidare så jag slipper göra det imorgon. Puss!

Mysterious 9

VARJE DAG - VARE SIG JAG HAR SKRIVIT ETT INLÄGG ELLER INTE SÅ ÄR DET NIO LÄSARE SOM ÄR INNE OCH LÄSER. VARJE DAG.

And I do not know who they are, let us call 'em mysterious 9

Igår..

Ärligt talat så funderar jag på att skapa en kategori vid namn: Bussresor.
Jag har ju så mycket att berätta om mina bussresor. Det är ju nästan pinigt så ointressanta de är ibland, men mina lyckas iallafall vara något att berätta om ibland.

13:30
bussen ska jag kliva på, missade 205:an med typ fem minuter, den gick 13:20.. Men det var ingen fara, buss är mysigt att åka.. När det är bra bussar med lite folk på iallafall.
När bussen "arrivar" (svengelska!) så ser jag framför mig en stor buss, en riktigt stor en, en såndär som kör mycket bussgods skulle jag gissa på! Så hög att en gammal tant hade inte orkat lyfta sina ben för att komma in i bussen. Härlig trapp, verkligen. Ja, och när jag "registrerat" mig med busskortet och börjar gå in i bussen så känner jag hur sjukt varm den är. Dessutom var det riktigt, riktigt trångt i gången alltså! Dessutom var det en gammal buss, med jättegamla täckningstyger, ni vet de grå med röda Dalatrafiks-hästar på? Hur längesen var det inte vi hade såna? - Precis, flera år sen.
Det luktar värme, är varmt, obehagligt varmt. Väldigt få säten för att vara en så stor buss, men hur som helst. Jag sätter mig, känner mig lite illamående. OHNO! Tar ett tuggummi och det blir bättre. Sätter mig tillrätta och läser min bok och lyssnar på musik. När vi kört ut från Centrum och kommit ut på riksvägen, så inser jag att jag inte har någon aning om var vi är någonstans.
"Har jag klivit på fel buss?!"
"Är det Säter via Åselby-bussen?!"
"VAR ÄR JAG!"
Hann jag tänka. Ja, varför kände jag inte igen mig då? Jo, DIMMAN. Förbannade dimma alltså, hallå? Jag såg INGENTING. Livsfarligt för såna som mig att skrämmas med dimma sådär, jag blir ju orolig!
Inte okej!
Hursomhelst, när vi kört en bit och det går av några, så vänder sig en tjej om, som sitter på sätet framför mig och ropar "Hallå!"
DET VAR JU LINDA ! Vi har inte setts på huuuuuur länge som helst, och nu satt hon framför mig på bussen! Haha, det var kul. Hon skulle till Säter för att få lite skön, uträtande halvkroppsmassage. Ansikte, mage och rygg. Lite avundsjuk var jag allt, tänk att få ordning på den här ryggen alltså, underbart!
När vi äntligen fick (bokstavligen) klättra ner från bussen, då trappen ut var hur brant och hög som helst, så kände vi lycka över ljuset, och LUFTEN. Det var en så förbannat kvav buss! Stackars barn som måste åka med den jämt, usch, vill inte åka med den igen, NEVER!

K
lockan var strax efter två och Linda skulle inte till massören förrän klockan tre, så hon fick följa med upp till lägenheten och så hade vi lite tjejsnack, mysigt.


IDAG.
Klockan är strax efter åtta, tio, elva minuter över typ. Har druckit en stor kopp kaffe och kikar lite på The voice.´
Jag ska strax iväg och borsta tänderna och packa väskan, har idrott idag, får se vad vi ska göra ifall ryggen orkar med.
Vi har ingen naturkunskap den här veckan så jag har ett ganska långt hål idag, vilket jag funderar på att utnyttja och göra klart naturkunskapsuppgiften eller läsa i engelskaboken. Vi får se hur det blir.
På fredag är jag ledig (igen, suck.) pga .. hemlis! Haha. Så på Torsdag eftermiddag får jag höstlov. Hurra, äntligen typ. Haha.

BTW så har jag hittat världens enklaste sätt att spara batteri på min mobil. Jag fipplar ju med den och smsar hela tiden, och lyssnar på musik på bussen till och från skolan, och när jag går långa dagar så är det lätt att jag har väldigt lite batteri kvar på vägen hem. Det är bakgrundsbelysningen! Nej, jag är inte dum. Jag vet att bakgrundsbelysning tar jättemycket på batteriet, och min slocknar ju typ aldrig ordentligt. Men när jag av misstag råkade komma åt "Off" knappen, så släcktes skärmen, men mobilen stängdes inte av. Alltså, om jag trycker lätt och kort på Off-knappen så släcker jag skärmen omedelbart och spar HUR MYCKET BATTERI som helst.
Lätt match för er kanske ni tänker, men jag är faktiskt nöjd med min upptäckt, haha!


Nu har jag borstat tänderna och hela grejen, klockan är 08.35 och jag ska stänga av datorn och börja släcka, packa de sista sakerna och göra mig klar.

Blev ett redigt långt inlägg det här, härligt..

Ha en bra dag !

No more tovehtyckerom ?

Funderar starkt på att byta bloggdomän och stänga denna
Problemet med internet är att hur man än gör, blir man hittad av de sista man vill bli hittad av ...

Säters lucia 2009

Som förra årets Lucia och årets Säterjänta så vill jag härmed vara ett gott föredöme och försöka göra Säters luciatåg större, mycket större, än vad det är idag.

-Vill du vara, eller känner du någon som vill vara Årets Lucia 2009?
Detta kommer det komma ut information om i tidningen senare, närmare jul. Där kommer all info ni behöver för att nominera Er eller någon annan.

-Vill du vara med i Säters luciatåg 2009?
Nuförtiden så är vi väldigt få i vårat luciatåg. Vi vill väldigt gärna ha med oss fler, och det är inte bara folk från konfirmationsgruppen och kyrkans unga som får vara med, som vissa tror.
ALLA får vara med, kille eller tjej, spelar ingen roll. Alla får delta.

REDAN NU VILL JAG GÄRNA ATT NI LÄMNAR INTRESSEANMÄLAN OM NI VILL DELTA!
Det är inte jag som håller i detta arrangemang, nej, men att samla ihop deltagare kan vem som helst göra.

Ni som vill delta - Kommentera i ett inlägg med erat för- och efternamn och en mailadress
Så kontaktar jag er för vidare information.


♥TACK PÅ FÖRHAND!♥

Words of today

"If a man hits you once, he will do it again."
- Oprah Winfrey

Gästbloggning

Tjena alla Tovehs Läsare :) Det är Linnea här som skriver, Tovehs bästa vän. :)

Jag tänkte ta å skriva lite om hur fantastisk bra toveh är och hur mycket hon betyder för mig.
Vi blev kompisar genom en gemensam vän och vi har varit kompisar i över ett år nu ! :) Jag har så många bra minnen med Toveh. :) Jag och hon kan sitta i flera timmar å bara skratta åt igentligen ingenting å man kan verkligen vara sig själv med henne ! Vi har igentligen inte så mkt gemensamt när det gäller killar och sånna saker men ändå passar vi så bra tsm :) jag Trivs verkligen i Tovehs sällskap och jag vet inte vad jag skulle göra om jag förlora henne. Jag hoppas hon förstår hur mkt hon betyder för mig. Om jag inte skulle ha varit kompis med Mellisa skulle jag å Toveh igentligen aldrig träffats så vi får helt enkelt tacka melli :D Undra hur många filmkvällar toveh och jag haft under denna tid med chips å dipp å cola xD och undra hur många gånger vi har setat å as garvat åt saker som igentligen inte är roligt xD som inatt t.ex när vi skulle sova och dela på en lite 3-sits soffa å gud vad vi skratta ! Du lyser upp det där lilla tomrummet i mitt hjärta ! Jag lär väl sluta skriva nån gång haha och Hoppas Ni orkar lästa detta nu. Och hoppas Toveh inser hur mkt hon betyder för mig å hur bra vän hon är ! Hon ställer alltid upp för mig. Hon är verkligen en vän man ska vara rädd om <3 jag skulle igentligen kunna sudda ut allt igen å skriva 3 enkla ord.
Jag älskar dig <3

Mvh Linnea Öhman.




In the middle of the night.. ...

Känner du dig.. lite trött? Kanske är det mitt i natten, eller en paus i vardagen? När du i all rörelse och hets vill bara.. ta det lite lugnt en stund..
Orisinal är nog den sötaste och lugnaste lilla spelhemsidan jag någonsin varit med om. Jag har spelat här sen jag var ca 11.. 12 år, min favorit var Bees, man ska fånga små humlor, eller bin kanske det är, genom att blåsa upp bubblor som man fångar dem i. Visst det går på tid, men vackrare bakgrundsmusik och bakgrunder och färger har jag inte funnit någonannanstans är just här.. .


Godmorgon, godmorgon!

Idag skiner solen minsann, jag är tidigt uppe trots det är en väldigt lugn och fin lördag. Gilmore Girls är det enda programmet som är  "sebart" såhär tidigt, och de har ett väldigt, väldigt mysigt julavsnitt, Tovehtyckerom! Haha, fattar ni?
Skitdåligt skämt, jag vet.

Jag vaknade vid halv tio någngång.. Förstod inte varför, är det inte meningen att man ska sova... jääääääääääättelänge efter en skitjobbig helvetesvecka i skolan? Jovisst.. Men icke. Jag gick upp och tittde runt lite, kikade lite på stan som ännu inte riktigt vaknat, (första kiosken öppnar inte förns tio, affärerna öppnar åtta, men inte många söker sig dit så tidigt, möjligtvis de som vaknat tidigt och insett att de har slut på kaffe..)
kände på blommorna, inget vatten behövde dem.. Blåste på dem också ! (Om ni inte visste det, blommor gillar koldioxid, de vill gärna bli pratade med.. men det kan ju kännas dumt för en del, långtråkigt för andra, så ni kan roa er med att blåsa på dem, om ni vill ha riktigt snygga blommor!)
Sen så trampade jag in i köket, plockade in den rena disken ur diskmaskinen, torkade av diskbänken och gjorde kaffe. Sen bröt jag två chokladbitar från min Digestivechoklad och gick in till pappa. Haha, kaffe och choklad på säng, inte illa det! Han blev så glad så.

Nu sitter jag här med solskenet i ryggen och i håret, (börjar bli varmt, hrrm.) och tittar på någon lite smårolig film på femman. Idag vet jag inte alls vad jaag ska göra, kanske åka till Falun, eller nåt annat liknande. Någon heldag hemma blir det då inte, det känner jag inte ett dugg för.
Igår tänkte jag och Linnea på hur förträffligt trevligt det skulle vara med filmkväll, chips och dipp och massa andra onyttigheter.. Haha, frestande.

På tal om onyttigheter.. Jag tror jag åt en av de godaste pizzor jag någonsin smakat igår. Det var Grekens, åh, förlåt, Athenas pan pizzor vi smakade. Alltså, nu pratar vi inte Billy's pan pizza, nä, alltså det är som American take away's pizzor. Tjocka, mycket ost och krims krams. Gott, gott gott. Finns kvar lite i kylen så det blir nog frukosten för den här dagen, mums.

BTW.
NÅGOT JAG STÖR MIG PÅ NÅGOT SÅ FRUKTANSVÄRT, är att sveriges öh.. "stora" bloggare börjar införskaffa sig blackberry... efter blackberry.. (Blackberry?) Och jag som är så sugen på en, blir så sur.
Det som stör mig ännu mer är att de härmar varandra så mycket.. Matlistor, seriestrippar, kläder, teknologi, bloggkrig, pr-trick osv, osv, osv.. .. ....
Jaja, det är som det är och jag är väldigt nöjd med min Samsung Omnia. Däremot så börjar jag sakna knappar att trycka på.. ...

Ha en bra dag !

Words of today

"If you love something let it go, If it doesn't come back, you never had it.
If it comes back, love it forever."

- Doug Horton

Words of today

"Men det ser ju ut som om de gråter bakpulver.."
- Felicia Dybeck
(
Hon undrade vad själva poängen var med att ha vit kajal/ögonskugga i ögonvrån. Hon är ju bara så.. klockren.)

Bäst idag, igår, och några dagar innan det och antagligen i några dagar framöver också

LET IT ROCK - KEVIN RUDOLPH & LIL' WAYNE

I see your dirty face
Hide behind your collar
What is done in vain
Truth is hard to swallow
So you pray to God
To justify the way you live a lie, live a lie, live a lie
And you take your time
And you do your crime
Well you made your bed
I'm in mine


Because when I arrive
I, I'll bring the fire
Make you come alive
I can take you higher
What this is, forgot?
I must now remind you

Let It Rock
Let It Rock
Let It Rock


Now the son's disgraced
He, who knew his father
When he cursed his name
Turned, and chased the dollar
But it broke his heart
So he stuck his middle finger
To the world
To the world
To the world
And you take your time
And you stand in line
Well you'll get what's yours
I got mine


Because when I arrive
I, I'll bring the fire
Make you come alive
I can take you higher
What this is, forgot?
I must now remind you
Let It Rock (rock!)
Let It Rock (rock!)
Let It Rock


Yeeeeeaaaaah!
Wayne's world
Planet Rock
Panties drop
And the top
And she gonna rock 'til the camera stop
I sing about angels like Angela
(Rock!)
And Pamela
(Rock!)
And Samantha
(Rock!)
And Amanda
And Tamara
What?
I'm in here like betch what's up
Mechanic, me, I can fix you up
I can f**k you up
I can f**k you down
Shawty we can go wherever just pick a town
And my jewelry is louder than an engine sound
Big as rocks like on the ground
Dirty like sex that's on the ground


Because when I arrive
I, I'll bring the fire
Make you come alive
I can take you higher
What this is, forgot?
I must now remind you
Let It Rock
Let It Rock
Let It Rock
Because when I arrive
I, I'll bring the fire
Make you come alive
I can take you higher
What this is, forgot?
I must now remind you
Let It Rock (rock!)
Let It Rock (rock!)
Let It Rock
Just Let It Rock (rock!)
Let It Rock (rock!)
Let It Rock
Let It Rock...
Let It Rock...


I'm back like I forgot somethin'
I'm somethin'
Who knew rock rubbin' rap runnin'
Miles like it's tryna get a flat stomach
Like Wayne a personal traina
My aim is perfect I'll bang ya
Period, like the remainda

I wish I could be
As cool as you
And I wish I could say
The things you do
But I can't and I won't live a lie
No not this time