Tvättmedel och.. tvättnötter ?

Jag sitter nu och lyssnar på radion. Programmet heter "Kossornas planet". De verkar diskutera tvätt och tvättråd, jag lyssnar inte särskilt noga, men helt plötsligt utbrister kärringen; "Det viktigaste när du tvättar är att ALDRIG, aldrig använda sköljmedel. Det är så grymt giftigt och riktigt dåligt mot naturen, reningsverken kan inte riktigt ta hand om det heller.."

Då blev jag arg.
Det finns diskussioner om att man ska Svanenmärka fler sköljmedel. Detta betyder att alltså finns det redan Svanenmärkta sköljmedel. Hur kan något som är så jävla giftigt för naturen, vara Svanenmärkt? Hur?
Man ska alltså bara använda sig av tvättmedel. Det där pulvriga skiten. Har ni sett sånadär, som bara öser ner, skopa efter skopa med tvättmedel i sina tvättmaskiner? FAN LÄS PÅ FÖRPACKNINGEN, där står det hur man ska dosera. Tvätten blir inte så jävla mycket renare om du har i mer pulverskit, bara torrare och mindre mjuk, och kanske kommer den stinka mer tvättmedel.

Om vi nu då ska tvätta utan sköljmedel, så lär vi alltså använda tvättmedel som gör tvätten mjuk ändå. Men oftast av vad jag har märkt när folk tvättat utan sköljmedel att tvätten blir då fan inte lika mjuk.
Nu tänker många, vilken jävla gnällspik jag är som gnäller på att tvätten inte blir mjuk. Men nu menar inte jag mjuk som en sprillans ny 100& bomullshandduk, utan mjuk så att man trivs i kläderna. Strumporna blir ju som om de är frysta, (inte kalla, utan stela.) och vecken på tröjärmarna som blir i tvättmaskinen blir ju veck även när man har den på sig.
Så vill då inte jag ha min tvätt. Men det vill kanske du.


Ett miljövänligt val är att man använder en sorts nötter till tvättmedel. "Tvättnötter". Nötterna läggs i antingen en strumpa, en bomullspåse eller liknande i maskinen och blir till ett slags tvättmedel, och tvätten verkar enligt de som testat, bli ren.
Men den blir inte att lukta någonting. Men då säger folk att man kan lägga till "Eteriska oljor".
Dock så blir den vita tvätten inte riktigt ren och vit som man vill ha den. OJ, vad bra. Verkligen. Då kan man lägga till lite blekmedel så ordnar det sig. Ojojoj, blekmedel? Det är ju också sådär superbra för naturen. Aa, jo.. Precis.. ... .
Och har man svåra fläckar då kan man gnida in dem med lite galltvål innan tvätt.
OKEJ, vänta nu lite. Galltvål? Den innehåller Oxgalla. (Åh, mys, det vill jag verkligen gnida in min tvätt med.)
Fräscht, verkligen superfräscht. Det är miljövänligt sägs det då, men, blekmedel och Oxgalla och allt som nu ska till, hur bra är tvättnötterna ?

Tvättnötter: http://tvattnotter.com/?page_id=9
Galltvål: http://www.galltval.se/


Jag vill ändå ha väldoftande tvätt som man itne behöver trycka ner massa blekmedel och Oxgalla i. Mjuk och trevlig tvätt, jag vill då ha bra sköljmedel som är miljömärkt, och doftar gott. Men det ska inte behöva kosta så mycket pengar.