Tidningarnas stora modemiss

Ha, ha, ha.

Jag hittade en tjejtidning i en gammal tidningslåda på mitt rum idag, läste igenom den och upptäckte en av tidningens historia roligaste bild.
Bilden föreställer Britney Spears med en slarvig, enkel knut i håret. Hela tidningsredaktionen skrev en varsin liten text om hur vidrig, slarvig, äcklig, slafsig och hemsk den dåliga dålig-hår-dags-frillan var.
Men egentligen.. Hur många tjejer springer inte runt med en slarvig, enkel knut i håret..?
Tänk på den ni. ;)

Tyra Banks och nystädade rum ..

Jag tittar på Tyra Banks, äter, och är nöjd med att jag tömt mitt ena rum, nu fattas det bara att fylla på det igen, med mina möbler och tillbehör.

På Tyra Show på tv3 så satt nyss en tjej runt 16 år gammal och berättade om sitt liv, och sin glesa relation till sin mamma. Hon är drogmissbrukare och festar, hm, varje helg typ. Hon brukade ha en bra relation till sin mamma, men de gled längre och längre isär med tiden, "Hon vet inte alls vem jag är, hon har ingen aning."
Hon berättar även om att hon brukar skära och bränna sig på armarna, och att hennes mamma sett några ärr, men att modern inte vet hur ofta hennes dotter faktiskt skär sig.
En stund senare tar de ut hennes mor, och ganska direkt tar dottern fram en skrivbok och läser ur den, vad hon själv skrivit.
Hon sa ungefär såhär: Mamma, du har ingen aning om vem jag är. Jag tar droger, och känner det som om jag måste vara hög hela tiden. Jag har hållt på med droger sen jag var elva, och jag festar och super mig full nästan varje helg. När jag är arg så skär jag och bränner mig på armarna, jag vet inte varför, men det får mig att må bra, jag bara vet inte alls varför."
och så sa hon något mer, men det la jag inte märke till som det där ovan.
När dottern läst klart så sitter mamman, och det ser ut som att hon ler. Tyra frågar hur det känns, och mammans leende blir bara större och större. Antar att det var ett sätt för henne att spänna ansiktet för att inte släppa efter och låta tårarna rinna. Hon försöker uttala något ord, men det gick inte att höra vad hon sa. När hon försöker igen gömmer hon ansiktet i sin lugg och börjar torka tårar. Där kom de! Tyra frågar dottern hur det känns, eftersom många andra mammor skulle skrika vad fan hon höll på med, osv osv, utegång föralltid, bla bla bla. Men mamman bara satt där. Och så säger hon. "Men klart att jag älskar dig ändå! Jag älskar dig till döds gumman. Vi ska gå igenom det här, tillsammans!"
Dottern ser ut som en spänd gummisnodd och är blank i ögonen,  och Tyra berättar vidare att dottern vägrat prata med sin mamma om hur det var, för hon var säker på att hennes mamma inte skulle älska henne längre, om hon berättade. Men vafan, det gick ju bra det där.

Och jag bara kände.. Mor & Dotter överallt. Mor och dotter scener i filmer, överallt, i tvserier, dessa eviga skitsåpoperor, överallt ! I tidningarna står det om mor och dotter, och bla bla bla.
Jag har haft tur ändå, jag har varit där. Jag hade också kunnat varit med i nån mor och dotter scen. Fast för ungefär två, tre år sen då. Jävlar vilken mamma jag hade, frän var hon! Som en kompis och mamma samtidigt. Vi hade samma storlek i det mesta (förutom bikinis och bh:ar. Hon grät varje gång hon provade mina.)  Vi shoppade ihop, läste samma böcker, och vi kunde prata om allt! Från sex till kompisbråk, till familjeproblem och mens. Aa, fast det fanns ju alltid en sak jag alltid utelämnade. Men det är hemligt.
Men nu har jag ingen längre, hon är långt borta och hon är ett riktigt jävla svin.
Jag visste inte säkert hur illa däran hon var i huvudet, men nu vet jag. Nu vet jag säkert. Hon är inte min mamma.