I kiss the sky with my eyes open


And I wish that the sky was you

Hagagymnasiet

Efter en pissdålig natts halvsömn så ska jag nu kl. 08.05 stiga på buss 205 till Borlänge med Malin Arvidsson.
Vi går av vid Borlänge resecentrum och därifrån trampar vi oss fram till Hagagymnasiet.

Tack för en fin sommar, nu börjar allvaret.

Önska mig lycka till !

Soooooooooober

Tänk om det vore så lätt, att som sina föräldrar, komma hem, fulla efter en kväll på krogen och svamla fram: "Vi ska gå ut en sväng, vi kommer strax tillbaka."

Varför är det inte så egentligen? Nu tänker ni, vilken idiotisk jävla fråga. Men tänk efter, föräldrarna är myndiga, - ja. Men föräldrarna är ens föräldrar och ska vara som ett typ föredöme för barnen. Varför kan då inte barnen komma hem (även fast de är minderåriga, vad är EGENTLIGEN skillnaden? Båda parterna borde ju inte dricka.) fulla efter en privatfest, och slumra fram att, "Vi ska bara gå ut en sväng, vi kommer strax tillbaka." ?

- Och nej, jag har inte druckit. Jag är nykter .

Anna Skipper

Det känns liksom lite smått patetiskt att äta choklad.. Till tvprogrammet "Du är vad du äter." ..

"Unga kriminella mår dåligt"

"Psykoser är tio gånger vanligare bland unga kriminella än bland andra ungdomar.

Det visar en rapport från forskare vid Karolinska sjukhuset som samarbetat med kolleger i Oxford. Rapporten visar bland annat att diagnoser som ADHD och depressioner är 2-5 gånger vanligare bland unga kriminella än bland andra jämnåriga, skriver Svenska Dagbladet.

Det är första gången någon gjort en sammanställning av det som vårdfolk misstänkt länge: att unga kriminella mår psykiskt dåligt. 25 rapporter från olika länder ingår i sammanställningen, men Sverige finns inte med.

- I princip alla studierna kommer "vår" del av världen. Det finns ingenting som tyder på att situationen är påtagligt annorlunda här, säger psykiatern Niklas Långström till Svenska Dagbladet."

Ja, så stog det på MSN nyheter idag. Windows Live Today fönstret kom upp när jag startade och loggade in på msn, där jag såg rubriken; Unga kriminella mår dåligt.

Länk:
http://nyheter.se.msn.com/article.aspx?cp-documentid=9177586


Ja, rubriken lyckades locka mig den här gången. Men inte för att den lät vidare intressant, utan för att den lät så sjukt orealtisktisk och idiotisk. Förstår ni varför? - Kanske inte. Men min förklaring var den, att det där är väl ändå ingen jävla nyhet. Dessutom är det i mina ögon självklart, att unga kriminella mår dåligt.
Jag citerar: "Det är första gången någon gjort en sammanställning av det som vårdfolk misstänkt länge: att unga kriminella mår psykiskt dåligt."
Är det någon mer än jag som reagerar på det där?
Vadå första gången som någon sammanställt det? Unga kriminella har väl alltid mått sämre, jämför med deras jämnåriga. Antingen har dessa journalister nyhetstorkaoch psykiatierna har slutat tagit sömnpiller, eller så är det helt enkelt så att... någonting inte riktigt stämmer. Det har varit självklart hela tiden, varför ser inte psykiatrierna det ? Är det inte de som i första hand som borde se det? Jo jag vet, att nu har de ju sett det, och de har märkt det tidigare, det s.k "vårdfolket" har ju också sett det, men liksom.. Om dessa "vårdfolk" (vad är det för jävla ord? Jobbade jag inom vård skulle jag inte vilja bli nämd som vårdfolk.) nu befarat/märkt/misstänkt det så länge, varför har ingen gjort något då? Är det ens fysiskt möjligt med dagens forskare

psykiatriker att det ska kunna ta så lång tid att komma på det? Det tror jag inte riktigt på. Jag menar, så lång tid som det tagit, kan det inte ta att forska fram en sådan här sammanställning.
Kanske är det lathet, kanske är det brist på utbildning, kanske är det något annat. Men hur sannolikt låter det då? Hur bra är det för vår värld, om det ska ta så många år att komma på en sådan självklar sak?


Det jag antagligen försöker säga mest är att, den här nyheten är för det första ingen nyhet.
Nyheten i själva texten är väl att det är första gången som någon sammanställt att det är såhär, men.. Är det en nyhet som man vill höra egentligen?

Första gången som någon sammanställt det som vårdfolket länge misstänkt .

Klant .

Tidigare idag tappade jag bort dammsugaren. Hur lyckas man ?