Time... after time... after time..

Idag har jag varit duktig. Nästan. Lite iallafall. Höhöh, det verkar arta sig ganska bra för mig just nu. :)

Yes, you heard me! När jag kom hem från skolan idag så tog jag tag i tvätten nästan direkt. Och så höll jag på med det ett tag, sen har jag suttit här och skrivit tidsplaneringen för avslutningsfesten, och så har jag knåpat lite på talen jag ska hålla. Både det på festen och på avslutningen i Säterdalen sen.. Lite nervöst känns det. På tal om avslutning så mobbas lärarna just nu. Dom säger hur kort tid det är kvar, så tittar dom på mig och fnittrar lite hånaktigt sådär,. Bara för att jag är deprimerad över slutet då! Ehum... Iallafall, åter till ämnet. Efter det så städade jag lite, vattnade blommorna (okej, jag erkänner, pappa pysslar tio ggr så mycket mer med sina blommor än vad jag gör med mina..) och dammade av lite grejs. Sen tog jag tag i disken, efter att jag upptäckt att de fruktade bananflugorna har flyttat in, så jag slet ur all ren disk fort som fan ur diskmaskinen, och in i skåpen flög allt porslin etc. etc. och in i diskmaskinen flög lika snabbt den smutsiga disken. DISKHANDSKAR FTW!  Hahha, ja, dom är bra att ha dom där, jag som har lite småförbi för kladdiga, oavsköljda tallrikar och loves djupskålar med gröt och kanel i, som fastnat och inte riktigt vill komma loss. Och dom där flottiga besticken, gud, vad jag hatar dom. Uäck. Så iallafall, proppfull blev diskmaskinen.. Och så har pappa köpt MASKINDISKMEDEL. Inte maskindisk-drops eller såna vanliga, utan rent, pulvrigt,.. PULVER! ARGH! Man måste mäta med matskedsmått och hur "hårt" vattnet är och hur smutsig disken är bla bla bla. Dagens I-lands problem säger jag bara! Köp INTE  maskindiskmedel i pulverform. Bojkotta pulverformen i maskindisken! Usch, jobbigt att stå där och krångla, och dessutom, när pulvret blåser omkring och upp i näsborrarna och in i ögonen, det är inte bekvämt kan jag säga. Inte ett dugg jävla bekvämt. Uuuuh.

Nu ska jag ner i tvättstugan och hämta den sista tvätten ur torkskåpet, och så ska jag städa där också. Vilket jag märkt att alla grannar inte gör.. Ena grannen gör det verkligen jättefint efter sig, jag har tagit efter hennes sätt att lämna tvättmaskinerna och så, dörrar/luckor öppna, och de facken man häller i tvätt- och sköljmedel lämnas öppna, med luckorna uppställda/öppna, så allt ser och är fräscht när man kommer dit på sin bokade tid. Det är så man vill ha det. Trappstädningen i det här huset har det också varit ett jävla slarv med. Efter fyra månader utan städning så gjorde jag det, bahh, det är inte så jävla fräscht när det börjar lukta öl och cigarettrök i trapphuset, och när det ligger snus och tuggummin och dammtussar everywhere. Det är inte så jag vill bo iallafall. Så jag tog hand om det, och det fick jag cred för. Men jag menar, someone´s gotta do it? Och jag menar, tänker man inte så, utan tänker; "jamen, gör inte jag det så slutar det med att någon annan gör det ändå." Då blir det fan inte bra. Nu städade ju jag istället för de andra, men det var första och sista gången. Liksom, den här gången gjorde jag det för att jag inte stog ut liksom, nästa gång kan jag lova att det är någon annan som inte står ut.  Hur är det i era trapphus, ni som bor i lägenhet? Delar ni på städningen eller sköter era vaktmästare det?
Om det var så här, så skulle det bli vår familj som får ta det iallafall. Pappa är vaktmästare. Vi tar hand om gården och soporna, vi ställer ut "lådorna" till grinden på måndagarna, då sopbilen kommer och hämtar dom tisdag morgon. Det är liksom, inte drygt precis. Vanligt trädgårdspyssel som vattna blommorna, plocka upp onödigt skräp och rensa lite ogräs. No problemas baby.

Hm, jag åt mat först. Men, alldeles, alldeles, alldeles strax ska jag gå ner i tvättstugan och hämta tvätten. Min bokning tar slut klockan tio, men eftersom ingen bokat morgondagen och man inte får boka efter kl. 22.00 så är det inte precis någon brådska. Våra maskiner varken väsnas eller stör någon med tanke på vart dom står någonstans, och så är dom ganska tystgående, så jag har ju tvättat mitt inatten om så varit fallet, ingen som klagar. De hörs inte. Inte ett dugg.
Så iallafall... Intressant fakta btw.. Huhu. Yes. Men då ska jag ner i tvättstugan nu och göra det sista. Vi hörs!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback